Wednesday 11 March 2009

"Jag tror inte att ärlighetens motsats behöver vara falskhet. Jag tror att ärlighetens motsats lika gärna kan vara hänsyn", (Gardell 2009)

See More

4 comments:

  1. "Om man ska vara ärlig mot någon så vill det till väldigt mycket kärlek!"
    (Marie Göranzon, 19:44)

    ReplyDelete
  2. Sa Marie (Igorom) mogu u potpunosti da se slozim! I kako ja vidim stvari ove dvije naizgled polarizirane stavke ustvari uopshte ne moraju da iskljuchuju jedna drugu - naprotiv ja smatram da one jedna drugu kompletiraju. I kad se malo bolje razmisli o njima tek se onda uvidi koliko je problematika njihove polemike kompleksna. Moze se o ovome prichati, i prichalo se i pricache se, danima i godinama; za kafanskim stolovima, na blogovima i forumima, medju nama, vama, njima, svima, ovdje, tamo, svugdje; pisache se poeme i romani; i prije nas i poslije nas jer nas ovakve diskusije stimuliraju na razmishljanje i refleksivnost a nekako sa strane cijelo vrijeme chujem shapat koji kazhe: "[...] av varje sanning är motsatsen lika sann" (pogledaj post Tuesday 30 december 2008) shto se igra sa svakom vrstom debatiranja kao vuk sa ovchicom a istovremeno i problematizira vech problematichan pojam iskrenosti i postavlja pitanje koja je vrijednost a kolika cijena iskrenosti i sta iskrenost u stvari reprezentira - iskrenost kao chin, djelo, a ne kao nekakav abstraktan status.

    ReplyDelete
  3. "I heard the truth was built to bend", (Turner 2009)

    ReplyDelete
  4. :)))
    Gdje ode ovamo... ja i zaboravio na ovo:)))
    Ali!!!!!!!!!!!!!
    Ja bih ovdje ipak da malkice protestiram - "istina" kao koncept i "govoriti istinu o onome sto ti mislis/smatras/osjecas" nisu bas ista stvar, jel' tako?

    Al' se slazem u tome da je ta "istina koju mi dozivljavamo kao istinu i koju mozemo izabrati da li da je ispoljimo [iskreno] ili ne [iskreno?)" ustvari takve prirode da je uvijek jedna od mnogih moguchih interpretacija one "istine", kontash, jer ona "istina" "was built to bend", k'o shto to mladich tako lijepo izusti...

    A pazi sad ovog heroja i njegovog postulata na istu temu:

    "Interpretation can never be brought to an end, simply because there is nothing to interpret. There is nothing absolutely primary to be interpreted, since fundamentally, everything is already interpretation; every sign is, in itself, not the thing susceptible to interpretation but the interpretation of other signs", (Foucault)

    Ili

    "There are no facts, only interpretations", (Nietzsche)

    ReplyDelete